Szezon előtt - Horgász kajakok Magyarországon 2.

Mentegetőzéssel kezdem. Eredetileg kétrészesre terveztem a körképet. Csúsznak a válaszok, ígéretek vannak, nem szeretnék kihagyni egy márkát sem. Azzal viszont, aki írt nem szeretném bevárni a késlekedő tájékoztatásokat. Így meg úgy tűnhet nagyobb figyelmet szentelek valakinek. Na, nem egyszerű. Az én bajom.


Jackson
Az egyik kajakom márkája. Írtam róla. Péterrel a forgalmazóval személyesen is találkoztunk több alkalommal.

"Horgász kajakot kb. 9 éve forgalmazunk, ekkor adtuk el az elsőt is. Horgász csónakos vonalon indultunk el, de rá kellett jönnünk, hogy más a célközönség.
Az eladások igen hullámzóak és nem tervezhetőek. Mivel szabadidősportnak, hobbinak minősül, ezért itt húzzák meg a gyeplőt legkönnyebben.
2012 újdonsága a Cuda és az év vége felé a tandem Big Tuna.
A Jackson hajók általános erősségei köszönhető annak, hogy kajakos szakemberek (többszörös bajnokok) tervezik sikeres és ismert pecások bevonásával:
- rendkívül innovatívak, és ezért mindig a piac előtt vannak (vadvízi kajak, horgász kajak, ifjúsági kajakok, családi hajók)
- nagyon egyedi építési koncepció (MOZGATHATÓ, KIVEHETŐ ülés, fittingek, kezelhetőség, stb.)
- a hajó irányíthatósága, kajakos kezelhetősége, fel lehet állni rajta és pergetni egészen az orránál (egyedülálló a szakmában)
- tóra, tengerre, folyóra is van megoldása,
- az ár/érték arányában megfelelő,
- néha van raktáron, néha nincs (sajnos így is túl nagy a raktárkészlet és nem tudjuk mindig finanszírozni),
A nemzetközi sikerének talán az a titka, hogy jók a szolgáltatásai, a minősége, az ára, átlátható, könnyen kezelhető és igen kényelmes.
Ennek ellenére van, aki nem kedveli, de ez a dolog szépsége, hogy sok szereplős a piac és  mindenki megtalálhatja a neki tetszőt."

Azért a Cuda megint valami különösen átgondolt kajak. Persze Drew Gregory szokásos, happy american show-jával nehéz azonosulni. A következő filmje, ha már a Jacksonok vannak terítéken, tetszik. "Korábban megpróbáltam elmagyarázni, miért horgászok kajakból..... Mostanában csak megmutatom ezt a videót." Itt nem beszél.



Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Szia!
Már egy ideje agyalok a kajak vételén mert ez lenne a legjobb megoldás számomra... tetőcsomagtartón szállítani meg bárhova elvihető. Sokáig tanakodtam a kajak és a gumicsónak közt de mind árban és praktikusságában a kajak van elöl.Persze vannak biztos hátrányai,mint a kényelem,meg a borulástól való tartás.Nem tudom most a kajakra is számítanak azok a szigorítások amik a csónak tulajokra? /kellékek kötél,lámpa stb.../

üdv.
Csaba
Tóth Gyuri üzenete…
Egyszer beleülsz egy ilyen kajakba, és a borulástól szerintem nem nagyon fogsz tartani többet.
A kötelező felszerelésről írtam nemrég:
http://kajakhorgasz.blogspot.com/2012/02/hajozasi-szabalyzat.html
Eddig is volt ilyen, a szabályzat "csak" követte a változásokat. Bármi kérdés írj nyugodtan emailt. Cím jobboldalt fent.
Névtelen üzenete…
Biztos nagyon jó, de ezt már biztos nehéz fölrakni a kocsi csomagtartójára. Gondolom, mint neked a Tarpont. A KFM-n azt írja egy srác, hogy gyorsabb és stabilabb, mint a Tarpon. Az ára sem gyenge, biztos vagy 1200 EUR. Majd gyüjtögetek. :)
üdv
mizsercsaba
Névtelen üzenete…
Ja és a forgalmazó! Kedves a srác én is beszéltem vele Coosa ügyben. Na de az a honlap! A 21. században?
üdv
mizsercsaba
Tóth Gyuri üzenete…
Egyet vesznek most, úgy tudom 1100 Euró körül, de megtudom pontosan. Valóban nagyobb lehet. A honlappal kapcsolatban igazad van. A forgalmazók egyik (nagyobb?) részének ez "másodállás". A többiek nyáron eveznek télen síelnek. Persze ez nem mentség. 2012-ben.
Tóth Gyuri üzenete…
Egyet vesznek most, úgy tudom 1100 Euró körül, de megtudom pontosan. Valóban nagyobb lehet. A honlappal kapcsolatban igazad van. A forgalmazók egyik (nagyobb?) részének ez "másodállás". A többiek nyáron eveznek télen síelnek. Persze ez nem mentség. 2012-ben.
Névtelen üzenete…
Hát igen, az biztos, hogy nehezebb lehet csomagtartózni, de amúgy meg jól jöhet a hossza. Ki kellene próbálni fel-le rakosgatni, meg persze evezni is. De először is el kell adnom egy legyezőbotomat és egy maradék objektívet, hogy számolgathassak. A honlap szerintem csak odafigyelés kérdése. Jó példának ott a bicsurf.hu. Egy menüpontnak meg be lehet szúrni a horgászkajakot is. Még én is tudok blogot csinálni... :)
mizsercsaba
Szia!

már annyi kajak van a piacon,hogy azt se tudja az ember milyet vegyen :D agyalok melyik lenne jó de nagyon előrébb nem jutottam... :(
Tóth Gyuri üzenete…
Attól függ hol és mennyit használnád. Ez adhat némi támpontot.
Tisza és holtágai... nos a Capert már ajánlották csak nincs sehol...pedig elég jó áron volt ahogy hallom 150e. megkérdeztem a coosa-t itthoni forgalmazótól 1000eurót mondott nos annyit nem szánok rá mert az már nekem sok...
ja és nekem nem áll egy nap rendelkezésre évente tán 2x. átlagban 1-2-3 órát használnám...
Tóth Gyuri üzenete…
Év végén olcsóbbak, eladják a meglévő készletet akciósan. Biztos lesz még, de nem ennyiért, most szezon elején, ilyen euró árfolyamnál. BIC Santiago most 189 ezer, valaki vett is, lehet, hogy már tapasztalata is van, Ha érdekes lehet. Esetleg kutass használt után.
Névtelen üzenete…
Én vettem a Santiagot, és úgy látom, hogy ez által végre Valaki lettem... Amúgy eddig elégedett vagyok vele, kétszer eveztem vele a Rábán, ott a sodrással szemben elég keményen kellett húzni, de nem volt vele gond. Utóbbi két alkalommal meg a Marcalon voltam vele, oda meg aztán főleg tökéletes. A horgászatot, még nem próbáltam belőle, de a következő alkalommal az is meg lesz, csak vigyázni kell, nehogy a Marcalon valaki elkapjon. Apropó Marcal. Ha valaki a fenti videókon látható élményre vágyik, nézzen el ide, gyönyörű tiszta vízen halad az ember, töklevél szőnyeg felett, hal meg annyi van, hogy senki sem érti a tilalmat.
Üdv: Imre
Tóth Gyuri üzenete…
Küldj képeket Imre, kíváncsi vagyok nagyon, és meg is foglak látogatni egyszer az biztos.
Zeno üzenete…
Szia Imre!

Rábán merrefelé szoktál evezni? Horgászol is kajakból akkor gondolom, ugye? Gondolom a Marcal Rába befolyás közeli részéről beszélsz, mert Celldömölk (mersevát, Boba) környékén, kb 30cm es a víz, szinte 0 hallal, legalábbis másfél hónapja ez volt. Tavaly viszont sok volt benne. Esetleg ha a Nicki gát feletti szakaszon is kajakozol, akkor majd mehetnénk együtt is peccantani.
Üdv: Zeno
Névtelen üzenete…
Szia!
A Rábán Várkesző környékén szoktam evezni, bár most marha kicsi a víz. Innen tulajdonképpen Nick sincs messze. A Marcalt szintén erre látogatom, az Egyházaskesző-Nemesgörzsöny közötti hídnál szoktam rá tenni a hajót. Itt azért az 1 métert szinte mindenhol eléri a mélység, néhol szerintem a kettőt is, köszönhetően annak, hogy az iszapömlés után több helyen csináltak kőszórásokat a mederben. A szarvas mindenesetre csak mell középtől lógott ki a vízből, amikor a meder közepe táján járt. Halmozgás van benne, de pecát ott még csak egyszer vittem magammal, akkor nem fogtam semmit. Még új ez a kajakos horgászat nekem. Nick felett ilyen a Rába mostanában?
Zeno üzenete…
Nekem csak holnap vagy holnapután jön meg a kajakom, úgyhogy evezős szemmel nem tudom milyen a Nick feletti rész. A partról nézve jópár helyet, a duzzasztók felett természetesen mély a víz, de az egyéb szakaszokon elég sekélynek tűnt. Bár most áradás van. Nekem is új lesz a kajakos peca, de mint mindenbe, ebbe is csak bele kell jönni. :) Akkor majd ha lesz kedved valamikor a közeljövőben összefuthatunk. Ez az emailem, ide írj inkább: zenofishing kukac gmail.com

Üdv!
Tóth Gyuri üzenete…
Örülök, ha összefuttok ;)
Zeno üzenete…
Veled meg majd a Balatonon. Ma este lesz meg a kajak, és nem tudom kiprbálni se a héten, mert mennem kell vasárnapig a pv-tv-s baráti horgásztalálkozóra képviselni a márkámat. Na de majd ha megjövök. :D Első út a Balcsi lesz. De Jamaicában már teszteltem pár kajakot múlt héten. :)
MáT üzenete…
Nem titok, belezúgtam ebbe a kajakos pecába...ráadásul úgy, hogy nem is próbáltam, de érzem, hogy ez lesz nekem a tuti. Megszállott pergető és sportember vagyok, szóval egy kajakban minden szempontból megtalálnám a számításom.

A vétel jövőre lesz csak esedékes. Használnám csatornán kisebb folyón (Rába, Rábca), de lehet a Dunán, Mosoni-Dunán is megjáratnám.

A blogok által több típus nevével összefutottam. Gyanítom, hogy egyikben sem csalódnék, de nem tudom, melyik lehetne nekem az ideális.
Jackson Coosa, Ocean Prowler 13, Tarpon, Santiago, Caper...egyik jobban néz ki, mint a másik.

Arról persze még fogalmam sincs, hogy melyiket honnan szerezném be, hogy a legjobban járjak anyagilag, de ti hátha tudtok majd tippeket adni ;-)
Tóth Gyuri üzenete…
Írj az email címemre, ha kérdésed van,bármiben szívesen...
MáT üzenete…
Ok, köszi szépen. Dobok majd egy mailt... Üdv,
MáT
Névtelen üzenete…
Üdv!
A felsorolt vizek némelyikén én is szoktam evezni, úgy hogy ha megkeresel a csagolyimre@yahoo.com címen, akkor a Santiagot akár ki is próbálhatod!
Imre

Népszerű bejegyzések